Hank the Knife & The Jets


Hank the Knive & the Jets te boeken bij www.kwekel-evenementen.nlDe groep Hank the Knife & The Jets kwam voort uit de band Long Tall Ernie & The Shakers die begin jaren 70 succesvol was.
Met de eerste single "Guitar King" is het meteen al raak: het nummer staat maar liefst elf weken in de hitparade en bereikt de tweede plaats in de Nederlandse Top 40 en de derde plaats in de Nationale Hitparade.
Met de opvolger Stan the gunman scoorde de band in hetzelfde jaar een nummer één hit in de Top 40.
Nog beter vergaat het de opvolger, "Stan The Gunman", met een eerste plaats.
Ook over de landsgrenzen had de band succes, met name in Duitsland, België, Frankrijk en in Brazilië.Hank the Knive & the Jets te boeken bij www.kwekel-evenementen.nl
De band blijft met haar goed meezingbare rock & roll hoge ogen gooien in de nationale hitparade.
Het nummer "Yesterday Star" behaalt een veertiende plaats, "Crazy Cat" doet het met een eenendertigste notering.
In 1977 valt de groep uiteen.

In 2003 kwam de band weer in originele bezetting bijeen en maakten de mannen weer muziek met de sound van de succesvolle jaren zeventig.
In 2007 verscheen Black als nieuwe CD van Hank the Knife & the Jets met als bezetting Bruysten, Beek, gitarist Alfons Haket en drummer Alan Macfarlane.
Aan deze optredens kwam een voorlopig einde toen zowel Pierre Beek als achtergrondzangeres Kitty Bruysten in 2009 overleden.
Hank the Knive & the Jets te boeken bij www.kwekel-evenementen.nlBegin 2013 wilde Henk Bruysten weer terug naar de basis van een viermans bezetting, met Henk Bruysten (Hank The Knife) on six-bass and lead guitar; Alfons Haket vocals and guitar; Alan Macfarlane on drums; Fred van Geffen vocals and bass.

 In 2014 verscheen “Playing You”, de nieuwe single welke de gelijknamige nieuwe 4-tracks EP van de band aanvoert.
lle opnamen zijn nieuw, de meesten nog onbekend voor zelfs de die-hards wie de band al sinds mensheugenis volgen, wat overigens niet opgaat voor de nieuwe versie van de grootste Knife klassieker “Guitar King”.
Helemaal conform 2014 mogelijkheden uitgevoerd behoudt de King zijn identiteit en komt toch over alsof je het nummer niet eerder gehoord zou hebben in een opwindend tempo waarmee de song je direct (weer?) pakt.
De nieuwe CD omvat de volgende nummers: 1.Playing You / 2.Guitar King / 3.The story of Ritchie M./ 4.Old Friend.

Verrassend en zeker herkenbaar.

Info and/or bookings:  + 31 181 324310  or mailto: info@kwekel-evenementen.nl