Bare Essentials


Bare Essentials countryband te boeken bij www.kwekel-evenementen.nlIn het voorjaar van 2017 heeft men de koppen bij elkaar gestoken en besloten een band te beginnen.
De keuze voor het genre was eigenlijk al snel gemaakt: voornamelijk Countrymuziek met hier en daar een uitschieter naar Americana en andere leuke deuntjes.
Het moest vooral herkenbaar zijn en binnen hun vermogen passen.

Met dat laatste zit het wel snor.
Wil, Marco en Wilma hebben hun sporen in de countrywereld voldoende verdiend in de, respectievelijk, Frank Jansen Band en Renegade.
Kees heeft getoerd met de Ierse folkband Duty Free en Wichard heeft in het Nederlandstalig circuit vele optredens verzorgd met diverse bekende artiesten.

Bare Essentials countryband te boeken bij www.kwekel-evenementen.nlDe eerste repetitie verliep ongeveer als volgt: “Ken jij dit nummer?” “Ja!” En dan dat nummer spelen, in een keer en helemaal goed, zo deden ze direct al twintig.
Na afloop waren ze moe maar voldaan en beschikten ze over plenty energie.
Geen idee dat dit kon, zo’n chemie op tijdens het muziek maken, één van de bandleden merkte op: “we hebben allemaal 40 jaar gerepeteerd om dit te kunnen.”

Uiteindelijk hebben ze bedacht dat we ‘Bare Essentials’ moeten heten omdat ze elk nummer in hun eigen vorm en met beperkte middelen terug tot z’n essentie weten te brengen het: drums, bas, slaggitaar, sologitaar en meerstemmige zang aangevuld met extra percussie of andere accenten.
Met dit als gegeven hoopt de band hiermee een breed publiek aan te spreken.

Info and/or bookings:  + 31 181 324310  or mailto: info@kwekel-evenementen.nl