Even Voorstellen


Ria en George Kwekel; Kwekel EvenementenMijn naam is George Kwekel, geboren en getogen in Nieuw Helvoet en woonachtig in Hellevoetsluis.
Ik komt uit een muzikale familie, vader, moeder, opa's, ooms en tantes waren allemaal verdienstelijke (amateur) muzikanten.

In 1967 kwam ik bij toeval in contact met een bekende Nederbeat band, bij die band ging ik aan de slag als 'roadie'.
Een tweespalt tussen de zanger enerzijds en de andere bandleden anderzijds leidt tot ruzies in de band, drie leden stappen op en formeren een nieuwe band.

In 1969 laat Hare Majesteit hem weten dat ze hem nodig heeft voor andere, waarschijnlijk belangrijkere zaken.
Hare Majesteit en (vooral) een paar blauwe ogen dragen er mede bij dat de muziek op het tweede plan komt te staan.
Maar de muziek en ook het organiseren blijft mede mijn leven bepalen.
Het begon allemaal in 1978 als hobby, toen ik nog machinist bij de Nederlandse Spoorwegen.
Het eerste stoomweekend van de RTM (het museum van de Stoomtram op de Zuid Hollandse en Zeeuwse eilanden) rondom de Tramhaven en o.a. het Brandweermuseum -beiden in Hellevoetsluis- waren de oefenstof voor mijn verdere loopbaan.

In 1983 Ė bijgestaan door mijn vrouw Ria-  startte ik Kwekel Evenementen en wij maakten ons beroep het artiestenmanagement, evenementenorganisatie en het organiseren van winkel- en bedrijfsfeesten.

Wij stonden, in binnen en buitenland, aan de wieg van grootschalige publieksevenementen zoals tweemaal het Kuipgala in het Feyenoord stadion, waar zoín 100 artiesten optraden verdeeld over 5 podia.
Ik was o.a, de medeoprichter van de Vestingdagen in Hellevoetsluis, grondlegger voor de stoommanifestaties in Almere, BelgiŽ en Duitsland het transPORTfestival in het Rotterdamse havengebied, adviseur in Duitsland en de TsjechiŽ.

Anno nu is de organisatie van evenementen nog steeds een belangrijk onderdeel van ons bedrijf, daarnaast hebben wij ons als artiestenbureau meer toegelegd in meerdere programmaís cq artiesten geheel gespecialiseerd voor instellingen, senioren etc.
Ook in het specifieke wereldje van de 'Goud van Oud', Country & Western en het Indische circuit (Indorock), waar het in eerste instantie mee begonnen in, weet Kwekel Evenementen als geen ander de weg
Wij vertegenwoordigen vele bekende artiesten uit het dat circuit; Renťe and the Alligators, Java Guitars, Trafassi man 'Edgar', Johnny Valentino en vele buitenlandse bands zoals bands zoals The Scorpions (GB), The Swinging Blue Jeans (GB), The Country Sisters (CZ), The LenneBrothers Band (D), Chris Watson Trio (B) enz.
Eigenlijk te veel om op te noemen, in totaliteit vertegenwoordigen zij zoín 40 bands en artiesten uit binnen,- wen buitenland.

Ons theaterburo beschikt over alle benodigde aansluitnummers van o.a. BTW, loonbelasting, bedrijfsvereniging, goedkeuring van het Ministerie van FinanciŽn en de vergunning voor arbeidsbemiddeling.
Eenieder die bij Kwekel Evenementen boekt, wordt automatisch gevrijwaard van alle rompslomp die het boeken van een artiest met zich meebrengt.

 

Aansluitnummers Kwekel Evenementen

Centraal Bureau Arbeidsbemiddeling

CBA / A 93.0145

Inhoudingsplichtige verklaring,
Ministerie van FinanciŽn    

DB 93/1319

D-U-N-S ģ

407523067

BTW

800306.879.B01

Loonbelasting

800306.879.L01

Bedrijfsvereniging (GAK)

026-160.950.98-01-01

Kamer van Koophandel

Rotterdam 24228512