Woody Brunings


Vince Gill song, by Woody Brunings & Jaya ....Look at us.Woody Brunings treedt ook regelmatig solo op, zowel met orkestband of met o.a. de band Of Course.
Met zijn uitstraling en warme stemgeluid, zijn grote muzikale veelzijdigheid, zijn dynamische persoonlijkheid en zijn innemende persoonlijkheid maakt hij van elk optreden een feest.
Op zijn ‘eigen’ relaxte wijze brengt zijn songs naar een zeer hoog niveau.

De grootste hits worden verfrissend gebracht op een zeer stijlvolle manier.
Met een swingende inslag en diverse uitstapjes naar Latin en Rock and Roll.
Zijn repertoire is zeer veelzijdig: van de vroege fifties met nummers van Elvis tot de modernste songs van John Mayer maar ook van Michael Buble en Country getinte nummers ala Gart Brooks.

Recepties, diners, party´s en andere gelegenheden waar (o.m. easy listening) muziek op niveau wordt gevraagd is Woody uitstekend op zijn plaats.


Reportage 12/11-2011 Live Uitzending CZ Woody Brunning & Of Course
Elvis Jam - met de band Of Course
Woody Brunings, Leek, 12-11-11

Woody Brunings is vooral bekend als leadinger van de legendarische Crazy Rockers.
Vanaf de start in 1959 in Den Haag was deze band succesvol en later vooral in Duitsland.
Eind 1965 vonden de leden van de band dat het genoeg was geweest, men stopte !!
Op een goede dag had Woody er genoeg van, de muziek werd steeds commerciëler en er werd steeds meer top 40 muziek gevraagd in de clubs.
Muziek was zijn leven, maar hij slaagde er ook in een andere passie een de kans te geven: in 1978 behaalde hij de leraarsgraad Duits en tot zijn pensionering was hij leraar in dat vak.

Woody kon niet echt loskomen van de muziek, dus hij speelde toch in de weekends met de Top 40 Band "Telephone" met zangeres Marieke Klein.
"Telephone" was voor Woody een welkome afwisseling naast zijn studie.

Met de toen reeds vermaarde Frank Farian (Boney M.) maakte Woody met "Telephone" nog een plaatje.
Met dit nummer "Dana My Love", gezongen door Woody, haalde hij zelfs de T.V.

In 1981 gingen de "Crazy Rockers" weer optreden, voor het eerst op het groots opgezette "Indorock Revival Festival" in de Houtrusthallen in datzelfde jaar en natuurlijk...de "Crazy Rockers" mochten niet ontbreken !
Sinds die tijd staan de Crazy Rockers weer vol overgave op de planken en is hiermee ongetwijfeld één van de oudste nog spelende bands met als kern Woody Brunings en Eddy Chatelin.

In 2005 heeft Woody een prachtige solo CD opgenomen "Ballads For A Special Person".
Hoewel vooral Woody Brunings op "Ballads For A Special Person" in de schijnwerpers staat, hebben alle "Crazy Rockers" in serene harmonie aan dit CD-album meegewerkt.

Uiteraard treedt Woody nog altijd op met de Crazy Rockers.

Info and/or bookings:  + 31 181 324310  or mailto: indische@artiesten.club